facebook twitter linked_in instagram

In 2018 the OMER. Traditional Blond Tour will be back! Just like years before, we’ll be touring aurond different Belgian and Dutch cities from March...

At the Zythos Beer Festival in Leuven (22nd and 23rd of April 2017), the Omer Vander Ghinste Brewery will present a unique and one-time brew: Cuv...

In a joint communique with other Belgian culture ministers Flemish culture minister, Sven Gatz, a noted defender of our beer culture, welcomed the news:...

During the European Beer Star 2016 in Nuremberg, Tripel LeFort was chosen as the world’s best Triple...

In a continuously changing digital world, a website is still important. OMER. presents you a new website that displays perfectly ...

Omer Vander Ghinste brewery won 2 gold medals on the World Beer Awards! VanderGhinste Oud Bruin and OMER. Traditional Blond got elected as World's Best...

As a result of the increasing demand for the beers produced by Brouwerij Omer Vander Ghinste, two new foeders have been installed. Foeders are vertical oak...

On the recent European Beer Star Competition, Brasserie LeFort won a silver medal in the category: Belgian Style Strong Ale....

Tom Kelley is the general manager behind award-winning design firm IDEO and author of The Art of Innovation. In his book Tom Kelley...

The World Beer Awards is the most prestigious beer contest worldwide. After a gold medal for Kriek Max in 2011 and a silver medal for OMER. Traditional...

The Belgian Beer and Food Magazine brings stories of Belgian Breweries to the internatiol market! Discover their latest tribute to Brasserie LeFort

...

Last weekend the results of the World Beer Awards were announced. This is one of the most prestigious beer competitions worldwide....

You can read the complete article about the Bockor Brewery by downloading the PDF file in this news item.

...

Top 25 Beers 2012

The Top 25 Beers list is all about balance—the balance of countries, brands, styles, prices and...

In 2007, some Belgian Breweries founded the association "Belgian Family Brewers". To become a member of this association, breweries must follow...

Cod with tagliatelle - mushrooms and sabayon of OMER. Traditional blond

Printer-friendly version
kabeljauw met omer en tagliatelle, cooking with beer
Ingrediënten: 

pasta

  • olive oil
  • pepper and salt
  • 250 gram tagliatelle

vis

  • 2 dl bouillon
  • een spoon of butter
  • 200 gr mushrooms
  • 4 pieces of cod of 125 grams each

sabayon

  • 4 egg yolks
  • 1 bottle OMER. Traditional blond
Bereiding: 

Pasta

  • Zet ruim water op met een beetje zout en een flinke scheut olijfolie
  • Kook de pasta beetgaar in kokend water, giet hem af door een zeef, sprenkel er nog wat olijfolie over, kruid hem met peper en zout en houd hem warm

Vis:

  • Breng de gevogeltebouillon aan de kook in een apart pannetje.
  • Smelt de boter in een pan en laat er de paddenstoelen even in bakken.
  • Plaats er de stukken kabeljauw op, kruid ze af met peper en zout en giet er de kokende bouillon over.
  • Laat de vis onder een deksel garen op een zacht vuurtje
  • Schep de vis en de paddenstoelen eruit en houd die ook warm

Sabayon:

  • Doe de 4 eierdooiers in een ruime steelpan.
  • Gebruik een halve eierschaal als maat: voeg bij de dooiers 4 halve schaaltjes bier en 4 halve schaaltjes kooknat
  • Zet de pan op een matig vuur en klop met de garde dit mengsel luchtig en smeuïg
  • Kruid af met peper en zout

Afwerking:

  • Schik de vis en de pasta op grote, niet te warme borden, want anders zou de sabayon verder bakken
  • Verdeel er de paddenstoelen over en lepel er ruim de biersabayon bij

OMER. met kabeljauw

Klassieke Franse koks hadden er geen oren naar, maar waar is het wel: met een goed gemaakt bier van hoge gisting maak je een lekkerdere sabayon dan met wijn of champagne. Met de lichte wilde-fruid-alcoholtoetsen en de frisse smaak van de verse gist respecteert OMER. ook helemaal de verfijnde smaak van een mooi stuk kabeljauw en de kruidige inbreng van de wilde paddenstoelen.

  •