facebook twitter linked_in instagram

World Beer Cup

Dans une des catégories les plus importantes, la Belgian Style Tripel, Tripel LeFort...

En 2018, comme les années précédentes, Omer Traditional Blond fera la tournée de la Belgique et des Pays-Bas de la fin de mars...

Vous tenez à entretenir de bonnes relations? Parfait. La Brasserie Omer Vander Ghinste vous facilite la tâche grâce à nos colis...

Comme les années précédentes OMER. Traditional Blond vais en tournée du début d'Avril à fin Octobre par des...

L’Organisation des Nations Unies pour l’éducation, la science et la culture a inscrit la culture de la bière en Belgique sur la...

À l’occasion du European Beer Star 2016 à Nuremberg, la Tripel LeFort a ét...

Dans un monde numérique en constante évolution, un site web est toujours important.

OMER. vous présente le...

Bellegem, le 24 septembre 2015 – La Brasserie Omer Vander Ghinste est mise à l’honneur. Elle s’est en effet vue décerner un...

The Belgian Beer and Food Magazine brings stories of Belgian Breweries to the internatiol market! Discover their latest tribute to Brasserie LeFort

...

Vous pouvez lire l'article complet en téléchargeant le fichier PDF ci-dessous.

...

Le 18 novembre 2012, Bert Kruismans et Pierre Theunis sont passé à la Brasserie Bockor. Ci-dessous vous pouvez regarder l'émission...

Vous tenez à entretenir de bonnes relations? Parfait. La Brasserie Bockor vous facilite la tâche grâce à nos colis cadeaux qui...

Dans un road-movie belgo-belge parfumé au houblon, un Wallon emmène un Flamand à la découverte des bières de sa r...

Omer Vander Ghinste in zee met Foodpairing®

27/01/2015

Foodpairing is hot! De Belgische gastronomie staat op een heel hoog niveau, en meer en meer chefs ontdekken de complexe smaken van onze lekkere Belgische bieren. In diverse toprestaurants wordt al heel veel met bier gewerkt, en deze trend zal zich vast en zeker verderzetten de komende jaren.

Daarom gaat Brouwerij Omer Vander Ghinste in zee met het West-Vlaamse bedrijf Foodpairing®. Foodpairing is een concept waarbij door middel van geuren en aromaprofielen gekeken wordt naar welke ingrediënten goed bij elkaar passen. Dit gebeurt op basis van de belangrijkste aromatische profielen in een product, waarna de interacties tussen diverse moleculen in kaart gebracht worden aan de hand van een database. Het resultaat hiervan is de Foodpairing Tree. Deze wordt gebruikt  door chefs en bartenders om unieke combinaties te maken.

Foodpairing analyseerde de bieren OMER. Traditional Blond en Brasserie LeFort en maakte er een Foodpairing Tree mee. Aan de hand van deze Foodpairing Tree kunnen chefs zien welke gerechten ze best bij dit bier serveren of omgekeerd. Chefs kunnen ook aan de slag met het online platform en zelf gerechtjes gaan ontwikkelen.

Op de Foodpairing Tree staan verschillende ingrediënten. Hoe dichter het ingrediënt bij het bier staat, hoe beter het erbij matcht.

foodpairing met omer

We moedigen chefs alvast aan om met deze foodpairing tree aan de slag te gaan. Uiteraard ontwikkelen we ook zelf recepten die perfect passen bij onze bieren. Op onze receptenrubriek vindt u alvast heel wat voorbeelden.