facebook twitter linked_in instagram

Vous tenez à entretenir de bonnes relations? Parfait. La Brasserie Omer Vander Ghinste vous facilite la tâche grâce à nos colis...

Comme les années précédentes OMER. Traditional Blond vais en tournée du début d'Avril à fin Octobre par des...

L’Organisation des Nations Unies pour l’éducation, la science et la culture a inscrit la culture de la bière en Belgique sur la...

À l’occasion du European Beer Star 2016 à Nuremberg, la Tripel LeFort a ét...

Dans un monde numérique en constante évolution, un site web est toujours important.

OMER. vous présente le...

Bellegem, le 24 septembre 2015 – La Brasserie Omer Vander Ghinste est mise à l’honneur. Elle s’est en effet vue décerner un...

The Belgian Beer and Food Magazine brings stories of Belgian Breweries to the internatiol market! Discover their latest tribute to Brasserie LeFort

...

Vous pouvez lire l'article complet en téléchargeant le fichier PDF ci-dessous.

...

Le 18 novembre 2012, Bert Kruismans et Pierre Theunis sont passé à la Brasserie Bockor. Ci-dessous vous pouvez regarder l'émission...

Vous tenez à entretenir de bonnes relations? Parfait. La Brasserie Bockor vous facilite la tâche grâce à nos colis cadeaux qui...

Dans un road-movie belgo-belge parfumé au houblon, un Wallon emmène un Flamand à la découverte des bières de sa r...

VanderGhinste Oud Bruin als 'Bier van de week' in Het Nieuwsblad

08/08/2012

Elke week wordt in Het Nieuwsblad een bier besproken door bierkenners Marc Jansen, Sam Croonen en Dirk Van Dyck. Op 23 juli werd VanderGhinste Oud Bruin uitgekozen als 'Bier van de week' en wij willen u hun bevindingen vooral niet onthouden.

 

"Knap retro-etiket dat zegt: achttien maanden gerijpt op eikenhouten vaten. 'Oud Bruin', nu ook 'roodbruin' genoemd, is een typisch bier voor Zuid-West-Vlaanderen. Bockor lanceert het opnieuw naar aanleiding van het 120-jarige bestaan. Het was eerste bier dat het in 1892 brouwde. De roodbruine kleur is typisch en erg aantrekkelijk. Over de geur mag je zeggen dat die 'oud' is: wat zachte azijn, zurig maar niet agressief, niet scherp, wel fruitig. Na wat walsen verdwijnt de azijn en ruik je ook zure appeltjes en calvados. Mooie balans in de mond, tegelijk zoet en zuur, goed afgerond. Gaat van een volmondige smaak naar een lange, zoetzure afdronk met fruit, appeltjes, aardbeien, even ook calvados. Een perfect oud bruin bier. Sterk dat een bier van 5,5 graden zo veel smaak heeft."

Alcoholvolume: 5,5 procent

Schenktemperatuur: 10 graden

Lekker bij: Garnaalkroketten, geroosterde makreel of sardines.

Bewaren: enkele jaren.