facebook twitter linked_in instagram

Vous tenez à entretenir de bonnes relations? Parfait. La Brasserie Omer Vander Ghinste vous facilite la tâche grâce à nos colis...

Comme les années précédentes OMER. Traditional Blond vais en tournée du début d'Avril à fin Octobre par des...

L’Organisation des Nations Unies pour l’éducation, la science et la culture a inscrit la culture de la bière en Belgique sur la...

À l’occasion du European Beer Star 2016 à Nuremberg, la Tripel LeFort a ét...

Dans un monde numérique en constante évolution, un site web est toujours important.

OMER. vous présente le...

Bellegem, le 24 septembre 2015 – La Brasserie Omer Vander Ghinste est mise à l’honneur. Elle s’est en effet vue décerner un...

The Belgian Beer and Food Magazine brings stories of Belgian Breweries to the internatiol market! Discover their latest tribute to Brasserie LeFort

...

Vous pouvez lire l'article complet en téléchargeant le fichier PDF ci-dessous.

...

Le 18 novembre 2012, Bert Kruismans et Pierre Theunis sont passé à la Brasserie Bockor. Ci-dessous vous pouvez regarder l'émission...

Vous tenez à entretenir de bonnes relations? Parfait. La Brasserie Bockor vous facilite la tâche grâce à nos colis cadeaux qui...

Dans un road-movie belgo-belge parfumé au houblon, un Wallon emmène un Flamand à la découverte des bières de sa r...

Bieren van Bockor als inspiratie voor bierpralines

23/04/2013

ChocOBeer, waar twee tradities elkaar ontmoeten
Het experimenteren met traditie bracht Chocolaterie Carré bij wat achteraf een evidente keuze lijkt te zijn: de combinatie van gerijpte bieren en bockor bierpraline chocobeer chocolaterie carre moen beer and chocolatekwaliteitschocolade. ‘Evident’ doet de waarheid echter geen eer aan. Vooraleer het vloeibaar bier kan overgoten worden met een dun laagje echte Belgische chocolade is er immers vakkennis nodig, zowel als chocolatier én als brouwer. De ‘missing link’ werd gevonden bij Brouwerij Bockor die zonder aarzelen haar traditie deelde voor een nieuw product die de twee edele ambachten omarmt. Het resultaat is ChocOBeer, vier pralines op basis van OMER. Traditional Blond, VanderGhinste Oud Bruin, Kriek Max en Framboise Max. ChocOBeer is wat twee specialisten, slechts een boogscheut uiteen, kunnen bereiken met het delen van ambacht en kennis.

ChocOBeer is een praline met een liquide biervulling. Er bestaan al heel wat pralines met een crèmevulling met daarin een bieraroma, maar er bestond tot op vandaag nog geen enkele praline die het bier als product op zich in de praline verwerkte.

ChocOBeer is een vernieuwend concept waar de pure, krachtige smaak van chocolade vermengd wordt met de authentieke smaak van bier.

Chocolaterie Carré: traditie in innovatie
Twintig jaar geleden blies meester-chocolatier Dirk Naert het stof van een authentiek traditioneel recept voor likeurpralines. Met een procedé dat door vele vakgenoten als te arbeidsintensief werd beschouwd, bouwde Chocolaterie Carré aan een uitdagend assortiment van pralines met vloeibare inhoud. Dankzij de zin voor experiment en innovatie ontwikkelde het bedrijf een internationaal erkend smakenpallet van klassieke likeuren over frisse cocktailtoetsen. Dat innoveren in het DNA van Chocolaterie Carré zit ingebakken bewijst de praline met wijn, een gegeerd product in Japan. In een land dat traditie  hoog in het vaandel voert wordt de combinatie van vakkunde en vernieuwing op prijs gesteld. Ondanks een klantenbestand in Japan, China, Denemarken, Ijsland, Amerika, Rusland en Australië voelden de drijvende krachten achter Chocolaterie Carré echter nog niet de behoefte om op de lauweren te rusten.

Brouwerij Bockor
Brouwerij Bockor werd in 1892 gesticht door Omer Vander Ghinste en is tot op vandaag nog steeds een authentieke, familiale en 100% onafhankelijke brouwerij gebleven. Gelegen in het landelijke Bellegem wordt de brouwerij al 5 generaties lang succesvol geleid van vader op zoon.

Met een assortiment van 11 verschillende bieren brouwt de brouwerij jaarlijks circa 80 000 hl kwaliteitsvolle bieren, waarvoor circa 50 werknemers zich dagdagelijks met veel enthousiasme inzetten.
De brouwerij beschikt ook, als enige brouwerij in de regio, over een authentieke, onlangs gerenoveerde brouwerijtoren. Op het bovenste verdiep doet het originele koelschip nog altijd dienst voor het brouwen van lambicbier dat o.a. als basis dient voor de Jacobins-en de Maxbieren.

Met OMER. beschikt Brouwerij Bockor momenteel over een echt topproduct die nationaal en internationaal hoge toppen scheert. Dit bier is de kroon op het werk van 120 jaar vakmanschap.

De pralines zijn te koop in de winkel van Chocolaterie Carre, Stationsstraat 51b, Moen of bij diverse bakkers en chocoladespeciaalzaken.