facebook twitter linked_in instagram

World Beer Cup

Dans une des catégories les plus importantes, la Belgian Style Tripel, Tripel LeFort...

En 2018, comme les années précédentes, Omer Traditional Blond fera la tournée de la Belgique et des Pays-Bas de la fin de mars...

Vous tenez à entretenir de bonnes relations? Parfait. La Brasserie Omer Vander Ghinste vous facilite la tâche grâce à nos colis...

Comme les années précédentes OMER. Traditional Blond vais en tournée du début d'Avril à fin Octobre par des...

L’Organisation des Nations Unies pour l’éducation, la science et la culture a inscrit la culture de la bière en Belgique sur la...

À l’occasion du European Beer Star 2016 à Nuremberg, la Tripel LeFort a ét...

Dans un monde numérique en constante évolution, un site web est toujours important.

OMER. vous présente le...

Bellegem, le 24 septembre 2015 – La Brasserie Omer Vander Ghinste est mise à l’honneur. Elle s’est en effet vue décerner un...

The Belgian Beer and Food Magazine brings stories of Belgian Breweries to the internatiol market! Discover their latest tribute to Brasserie LeFort

...

Vous pouvez lire l'article complet en téléchargeant le fichier PDF ci-dessous.

...

Le 18 novembre 2012, Bert Kruismans et Pierre Theunis sont passé à la Brasserie Bockor. Ci-dessous vous pouvez regarder l'émission...

Vous tenez à entretenir de bonnes relations? Parfait. La Brasserie Bockor vous facilite la tâche grâce à nos colis cadeaux qui...

Dans un road-movie belgo-belge parfumé au houblon, un Wallon emmène un Flamand à la découverte des bières de sa r...

Oproep aan de Belgische bevolking: wees “Fier op ons Bier !”

12/02/2014

België is hét bierland bij uitstek: het telt vandaag 150 brouwerijen, gaande van familiale en kleine brouwerijen, over middelgrote spelers tot grote, internationale brouwers en heeft méér dan 1000 verschillende bieren, met de meest contrasterende smaken.

Elk Belgisch bier vertelt een eigen verhaal dat deel uitmaakt van ons regionaal en nationaal erfgoed. Bovendien zijn we het enige land ter wereld waar er bieren worden gebrouwen volgens vier verschillende gistingswijzen : hoge, lage, spontane en gemengde gisting.

Internationaal worden onze bieren gewaardeerd omwille van de unieke diversiteit, kwaliteit en authenticiteit. Hun populariteit gaat in stijgende lijn en het Belgisch bier verovert vandaag zowat alle uithoeken van de wereld, van Frankrijk, Nederland en het Verenigd Koninkrijk tot Azië, Noord- en Zuid-Amerika. Onze kwaliteitsbieren zetten ons land op de wereldkaart op een verfrissende, schuimende manier.

Kortom, heel wat om trots op te zijn. Maar zoals het een nuchtere Belg betaamt, zijn we dat soms veel te weinig. Daarom roepen de brouwers alle Belgen op om fier te zijn op onze Belgische bieren en hun appreciatie te tonen.

Theo Vervloet, Voorzitter : "Voor de eerste keer sinds de oprichting van de federatie ‘Belgische Brouwers’ in 1971, wordt er een nationale mediacampagne gevoerd. Voor de sector is dit een historisch moment en we hopen dan ook dat de Belgen deze unieke oproep massaal zullen beantwoorden en zo meeschrijven aan een stukje geschiedenis voor de brouwers."

De handen werden in elkaar geslagen met VLAM om de campagne ‘Fier op ons Bier’ uit te werken gezien hun jarenlange ervaring in het opzetten en begeleiden van generieke promotie.

Frans De Wachter, directeur VLAM : "We stellen graag onze expertise in niet merkgebonden promotie ter beschikking aan de initiatiefnemers, die de campagne volledig financieren. De Belgische biersector vormt net als andere productcategorieën die we steunen een belangrijke economische pijler van ons land."

Ook de horeca werkt mee om de oproep nog meer kracht bij te zetten.

Danny Van Assche, Afgevaardigd Bestuurder Horeca Vlaanderen : "Geen café zonder bier, maar zeker ook geen bier zonder onze cafés. Het ruime Belgische bieraanbod en onze horeca gaan hand in hand. Er is geen betere ambassadeur om onze rijke biercultuur te promoten dan de gepassioneerde cafébaas of creatieve kok."

De campagne wordt ingezet met tv spotjes waarin buitenlandse bierliefhebbers gepassioneerd vertellen over hun liefde voor Belgisch bier. In Parijs volgen we Cécile Delorme, die de Fransen verrast met Belgisch bier.

Cécile Delorme, eigenares bierkelder Brewberry : "De Belgische brouwers hebben een rijkdom, een ambacht, een kunst zelfs, die je in andere landen niet terugvindt. En dat is echt een geluk voor de Belgen."

Chris Lively kookt met Belgisch bier in Maine en Tina Su laat de Chinezen Belgisch bier ontdekken in Nanjing. Alle drie roepen ze de Belgen op om fier te zijn op ons topproduct en dit te tonen. Elke Belg kan vervolgens zijn appreciatie en trots tonen op de facebookpagina facebook.com/fieroponsbier, door het maken van foto’s, filmpjes of simpelweg door een bericht te delen over hoe fantastisch je Belgisch bier vindt. Finaal gaan we op zoek naar de meest trotse Belgisch-bier fan.

Op de facebookpagina kan je ook terecht om meer te weten te komen over bijvoorbeeld hoe bier gebrouwen wordt, er zullen leuke bierweetjes gedeeld worden en je kan er ook bierevenementen terugvinden.

Ontdek de televisiespotjes op facebook.com/ fieroponsbier en word vooral zelf ook fier op ons bier !