Main dish
pastasouffle

Pastasoufflé met spinazie en ham

Ingredients

Voor 4 personen:

  • 150 g gerookte ham (in sneetjes)
  • 400 g bladspinazie (diepvries)
  • 2 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g geraspte emmentaler
  • 3 eetl. boter
  • 3 eieren
  • 5 dl melk
  • 400 g penne
  • 3 eetl. bloem
  • 2 eetl. olie
  • nootmuskaat
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Preparation

Preliminary

(ontdooitijd + 15 min.)

  • Laat de spinazie volledig ontdooien.
  • Snipper de sjalotten en het knoflook fijn, en snij de gerookte ham in dunne sneetjes.
  • Scheid de eidooiers van de eiwitten.

Preparation

  1. verhit de olie in een kookpot en stoof de sjalot en het knoflook glazig.
  2. voeg de spinazie toe en laat slinken. Doe in een vergiet en laat goed uitlekken. Druk met de bolle kant van een lepel op de spinazie om al het vocht eruit te krijgen.
  3. Kook ondertussen de penne beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  4. Smelt de boter in een kookpot en voeg de bloem toe. Roer goed en laat even bakken op een hevig vuur. Voeg beetje bij beetje de melk toe en roer goed tot een mooi gebonden saus. Laat even pruttelen op een zacht vuur.
  5. Neem de kookpot van het vuur en voeg de geraspte kaas toe. Kruid naar smaak met nootmuskaat, zwarte peper en zout. Meng de penne onder de kaassaus, samen met de spinazie en de hamreepjes.
  6. verwarm de oven voor op 180 °C.
  7. Klop ondertussen de eiwitten op tot stevig schuim. Meng de eidooiers onder de pasta. Schep er ook het opgeklopte eiwit voorzichtig onder en doe alles in een ovenschaal.
  8. Zet 30 min. in de hete oven tot de soufflé mooi gerezen is en licht goudbruin kleurt.

Finishing touch

Serveer de pastasoufflé met een groene salade, een stukje brood en een OMER. Traditional Blond.

Share this recipe:

OMER. fles en glas-web