Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimaal gebruik.
Alcoholvolume: 5,5%
Aanbevolen schenk temperatuur: 4-6°C
Inhoud fles: 25cl
Inhoud vat: 20L
Smaak: Goede balans tussen zoet en zuur
Geur: Rood fruit, karamelmout
Uitzicht: Diep roodbruin
VanderGhinste Roodbruin heette oorspronkelijk in 1892 “ouden tripel” en was het eerste bier dat Omer Vander Ghinste op de markt bracht. Het is een Zuid-West-Vlaams roodbruin bier van gemengde gisting dat typisch is voor deze streek.
Als basisingrediënten voor het VanderGhinste Roodbruin gebruikt men gerstemout, tarwe, karamelmout, hop en water. Hiermee wordt een bier van hoge gisting gemaakt.
Door dit bier te versnijden met bier van spontane gisting, minstens 18 maand oud, gerijpt op eikenhouten vaten (= foeders), bekomt men dit specifieke Zuid-Westvlaamse Rood-bruine bier.
De typische smaak wordt gekenmerkt door een evenwichtige balans van de fruitigheid van de hoge gisting met de zachte zuurheid van het spontane gistingsbier en heeft een verfrissende en uitgesproken dorstlessende afdronk.
De naam van dit bier veranderde verscheidene keren in de geschiedenis van de brouwerij, maar in 2012 werd teruggegrepen naar de naam van 1892. Voor de look en feel van het etiket werd een beroep gedaan op een affiche uit begin jaren '20.
Het bier valt onmiskenbaar in de smaak bij de bierliefhebbers. Op de World Beer Awards 2015 wordt VanderGhinste Roodbruin verkozen tot World's Best Dark Beer!
Wenst u onze bieren te verkopen? Neem contact met ons op via sales@omer.be
en ontvang alle nieuws over onze brouwerij, nieuwe recepten, evenementen,…
Brouwerij Omer Vander Ghinste is een familiale brouwerij die kwaliteitsbieren brouwt volgens authentieke recepten, op traditionele wijze maar met toepassing van de modernste technieken.
© 2024 Omer Vander Ghinste