Ypra HOPPY TRIPEL Fles 33cl+Glas-2024-web

Ypra Hoppy Tripel

Hoppy Tripel

Alcoholvolume: 10%

Aanbevolen schenk temperatuur: 4°C

Inhoud fles: 33cl

Inhoud vat: 20L

Smaak: Pompelmoes – frisfruitig - zoetbitter – volmondig - zacht

Geur: Sinaas - mandarijn - pompelmoes - perzik - abrikoos

Uitzicht: Helder, volle roomwitte schuimkraag

SMAAKBESCHRIJVING
Goudblond en heerlijk helder maakt deze tripel al een goede indruk op het eerste zicht. Glinsterende bubbels monden uit in een volle en roomwitte schuimkraag. Wat meteen opvalt, is de erg aangenaam fruitige neus van dit bier. Reeds in de eerste geur komen de hoptonen van sinaas, mandarijn en pompelmoes naar voren. Ze worden verrijkt door enkele subtiele gistfruitige aroma’s waaronder perzik en abrikoos. Als je een slok neemt van het bier, proef je een leuke bitterheid.

De body van het bier slaagt erin om het hopfrisse karakter en de zoete volmondigheid van deze tripel op een bijzondere manier samen te brengen. Het bier heeft een alcoholpercentage van 10 %, maar kenmerkt zich vooral door een gebalanceerde smaakervaring.

Het moutprofiel zorgt voor een warme, volle body en de citrusachtige bittere smaak voegt daar de nodige frisheid aan toe. Met een zacht mondgevoel vloeit het bier uit in een zachtbittere afdronk.

FOODPAIRING

Algemeen:
Een tripel is als bierstijl erg food friendly, wat concreet betekent dat je deze bierstijl bij vele  gerechten kan combineren. Daarvoor moet de balans in het bier tussen zoet en bitter echter goed zitten en dat is in de Ypra Hoppy Tripel absoluut het geval. Hop doet je honger krijgen, deze hoppige tripel serveren als een aperitief is dus een heel goed idee. Zijn frisfruitige aroma’s zullen vele frisse en lichte smaken accentueren, denk maar aan gerookte zalm met zure room en lenteui of sint-jakobsvruchten met erwtenmousse en verse munt.

Daarnaast zorgt het feit dat je zowel een frishoppig bier én een volmondige zoetbittere tripel in je glas hebt ervoor dat je bier met veel gemak bij talloze hapjes en gerechten combineert. Hou er wel rekening mee dat dit een bier is van 10 % alcoholpercentage.

De mooie body, volmondigheid en alcoholzoetheid kunnen bepaalde lichte smaken compleet wegduwen. Zet het bier dus niet naast een licht voor- of hoofdgerecht, bijvoorbeeld op basis van groene asperges en een gepocheerd ei. Het sleutelwoord is en blijft balans tussen bier en gerecht, je wil beide kunnen proeven in de pairing. Net door zijn volmondigheid kan je het bier ook gemakkelijk pairen bij meer krachtige en volle smaken, zoals bijvoorbeeld een gegrilde steak met chimichurri. Ook bij verschillende kazen combineert het bier ontzettend goed, vooral in pairing bij pittige roodschimmelkazen.

Hapjes:

  • Gebakken scampi- en chorizospiesjes
    Het bier bezit dankzij de hoppen een frisse bitterheid en deze verfrist de chorizo helemaal. Tegelijk vult zijn fruitigheid de zachte smaak van de scampi mooi aan.
     
  • Krokante zoete chili bloemkoolroosjes
    Het hopfrisse bier mildert de pikante kant van dit hapje en verfrist het aardse van de bloemkool. De fruitigheid van het bier accentueert dan weer de volle smaken van het hapje.
     
  • Salade
    Salade met geroosterde kikkererwten en avocado met sesam-honingdressing. Naast deze salade met de volronde smaken van de kikkererwten en avocado moet je een volmondig bier plaatsen. De frisfruitige hoparoma’s van mandarijn en pompelmoes vullen de smaken van de salade dan weer perfect.

Hoofdgerecht:

  • Indonesische stoofpot rendang
    Laat deze heerlijk pittige Indonesische stoofpot op basis van rundsvlees en kokosnootmelk vergezellen van deze hoppige tripel en je smaakpapillen worden getrakteerd op een heerlijk samenspel van aroma’s en smaken.

Kaas:

  • Munster
    De hoppen van het bier gaan mooi in tegen de pittige kant van deze roodschimmelkaas en verfrissen de zoute toets, terwijl de volle smaak van het bier deze van de kaas helemaal optilt.