Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimaal gebruik.
Alcoholvolume: 10%
Aanbevolen schenk temperatuur: 4°C
Inhoud fles: 33cl
Inhoud vat: 20L
Smaak: Pompelmoes – frisfruitig - zoetbitter – volmondig - zacht
Geur: Sinaas - mandarijn - pompelmoes - perzik - abrikoos
Uitzicht: Helder, volle roomwitte schuimkraag
SMAAKBESCHRIJVING
Goudblond en heerlijk helder maakt deze tripel al een goede indruk op het eerste zicht. Glinsterende bubbels monden uit in een volle en roomwitte schuimkraag. Wat meteen opvalt, is de erg aangenaam fruitige neus van dit bier. Reeds in de eerste geur komen de hoptonen van sinaas, mandarijn en pompelmoes naar voren. Ze worden verrijkt door enkele subtiele gistfruitige aroma’s waaronder perzik en abrikoos. Als je een slok neemt van het bier, proef je een leuke bitterheid.
De body van het bier slaagt erin om het hopfrisse karakter en de zoete volmondigheid van deze tripel op een bijzondere manier samen te brengen. Het bier heeft een alcoholpercentage van 10 %, maar kenmerkt zich vooral door een gebalanceerde smaakervaring.
Het moutprofiel zorgt voor een warme, volle body en de citrusachtige bittere smaak voegt daar de nodige frisheid aan toe. Met een zacht mondgevoel vloeit het bier uit in een zachtbittere afdronk.
FOODPAIRING
Algemeen:
Een tripel is als bierstijl erg food friendly, wat concreet betekent dat je deze bierstijl bij vele gerechten kan combineren. Daarvoor moet de balans in het bier tussen zoet en bitter echter goed zitten en dat is in de Ypra Hoppy Tripel absoluut het geval. Hop doet je honger krijgen, deze hoppige tripel serveren als een aperitief is dus een heel goed idee. Zijn frisfruitige aroma’s zullen vele frisse en lichte smaken accentueren, denk maar aan gerookte zalm met zure room en lenteui of sint-jakobsvruchten met erwtenmousse en verse munt.
Daarnaast zorgt het feit dat je zowel een frishoppig bier én een volmondige zoetbittere tripel in je glas hebt ervoor dat je bier met veel gemak bij talloze hapjes en gerechten combineert. Hou er wel rekening mee dat dit een bier is van 10 % alcoholpercentage.
De mooie body, volmondigheid en alcoholzoetheid kunnen bepaalde lichte smaken compleet wegduwen. Zet het bier dus niet naast een licht voor- of hoofdgerecht, bijvoorbeeld op basis van groene asperges en een gepocheerd ei. Het sleutelwoord is en blijft balans tussen bier en gerecht, je wil beide kunnen proeven in de pairing. Net door zijn volmondigheid kan je het bier ook gemakkelijk pairen bij meer krachtige en volle smaken, zoals bijvoorbeeld een gegrilde steak met chimichurri. Ook bij verschillende kazen combineert het bier ontzettend goed, vooral in pairing bij pittige roodschimmelkazen.
Hapjes:
Hoofdgerecht:
Kaas:
Wenst u onze bieren te verkopen? Neem contact met ons op via sales@omer.be
en ontvang alle nieuws over onze brouwerij, nieuwe recepten, evenementen,…
Brouwerij Omer Vander Ghinste is een familiale brouwerij die kwaliteitsbieren brouwt volgens authentieke recepten, op traditionele wijze maar met toepassing van de modernste technieken.
© 2024 Omer Vander Ghinste