Hoofdgerecht
chili con quorn

Chili con quorn

Ingrediënten

Voor 5 personen:

  • 350 g fijngehakte quorn (diepvries)
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 400 g Griekse pasta (risoni)
  • 340 g maïs (blik)
  • 400 g rode kidneybonen (blik)
  • 690 g tomatenvlees met groenten (bokaal)
  • 400 g kikkererwten (bokaal)
  • 2 eetl. olijfolie
  • 3 eetl. komijnzaadjes
  • 1 mespunt cayennepeper
  • 0.5 koffiel. paprikapoeder

Bereiding

Voorbereiding

(5 min.)
Snipper het knoflook en de uien fijn.

Bereiding

  1. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak de fijngesnipperde uien en het knoflook glazig.
  2. Voeg het diepgevroren quorngehakt toe en roer goed.
  3. Doe er het tomatenvlees, de uitgelekte rode bonen, de uitgelekte maïs en de uitgelekte kikkererwten bij. Kruid met de komijn, het paprikapoeder en de cayennepeper.
  4. Dek de stoofpot af en laat 45 min. sudderen op een zacht vuur. Roer regelmatig om en voeg eventueel wat water toe zodat de chili niet aanbrandt of te droog wordt.
  5. Kook ondertussen de risoni in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

Afwerking

Dien de chili con quorn op met de risoni en een OMER.

De frisheid van OMER. Traditional Blond zorgt voor een perfecte balans met de chili.

Deel dit recept:

OMER. fles en glas-web