Hoofdgerecht
recept met omer

Gebakken lamsrugfilet met vergeten groenten en crème van OMER.

Ingrediënten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 kg lamsrugfilet
  • 2 pastinaken
  • 1 butternutpompoen
  • 1 sjalot
  • 200 gr jonge prinsessenboontjes
  • 250 gr oesterzwammen
  • 1 kg rode krieltjes
  • Een potje lamsjus
  • 125 gr geraspte emmental
  • 50 gr spek
  • 15 cl OMER.
  • 3 dl room
  • 1 teentje look
  • Tijm
  • Rozemarijn
  • Boter
  • Bruine roux
  • Chips van aardpeer

Bereiding

Voorbereiding

-

Bereiding

Groenten:

  • Schil de pastinaak (1st) en de butternut en snij ze vervolgens in staafjes van ongeveer 4 cm lang en 1,5 cm breed
  • Top de boontjes
  • Schil de sjalot en snij ze fijn
  • Zet de krieltjes op in koud water, kook ze gaar en zijn in 2
  • Kook de pastinaak, butternut en boontjes ookg aar en verfris onder koud stromend water
  • Snij de oeterzwammen in reepjes.

Crème van OMER.

  • Schil de pastinaak en snij ongeveer 250 gr in kleine stukken
  • Zet de room samen met het spek, de pastinaak en het bier op een laag vuur en laat dit sudderen tot de pastinaak gaar is
  • Mix de massa fijn, voeg er de emmental aan toe en plaats in de frigo
  • Als de massa afgekoeld is, blender tot een crème en doe in de spuitzak

Lamsrugfilet

  • Bak de lamsrugfilet aan in een pan en leg ze in een vuurvaste schaal (verwarm nu de oven vuur op 180°)

Afwerking

  • Giet de lamsjus in de pan waar het lamsvlees in gebakken werd
  • Voeg er een teentje look, verse tijm en rozemarijn aan toe
  • Laat even sudderen, breng vervolgens op smaak met peeper en zout en dik met bruine roux
  • Bak vervolgens de groenten samen met de krieltjes en de sjaolt aan in boter
  • Bak het lamsvlees ongeveer 6 minuten in een voorverwarde oven van 180°
  • Warm de saus nog even af en dresseer

Deel dit recept:

OMER. fles en glas-web