Hoofdgerecht
currygambabloemkool

Curry van gamba's met bloemkool en courgette

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 16 ongepelde rauwe gamba’s (diepvries)
  • 1 bloemkool
  • 1 courgette
  • 2 tomaten
  • 1 plantje koriander
  • 2.5 dl kokosmelk
  • 1 eetl. groenecurrypasta (bokaal)
  • 10 zwartepeperbolletjes
  • 1 blaadje laurier
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Bereiding

Voorbereiding

  1. Pel de gamba’s (dat gaat makkelijk als u ze eerst 2 min. onderdompelt in heet water) en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt. Hou de kopjes en de schalen van de gamba’s apart.
  2. Snij de bloemkool in kleine roosjes.
  3. Snij de ongeschilde courgette in staafjes van 3 cm lang en 1/2 cm dik.
  4. Snij de tomaten in partjes, ontpit ze en snij in reepjes.
  5. Hak de korianderblaadjes grof.

Bereiding

  1. Doe de schalen en de kopjes van de gamba’s in een kookpot samen met het laurierblaadje en de peperbolletjes. Overgiet met water tot alles net onderstaat.
  2. Breng aan de kook en laat 10 min. pruttelen. Giet door een zeef en vang het kookvocht op.
  3. Verhit een wok of pan zonder vetstof en roerbak de currypasta 2 min.
  4. Voeg 3 dl kookvocht van de gamba’s, de kokosmelk, de gepelde gamba’s, de bloemkoolroosjes en de courgettestaafjes toe aan de currypasta en laat 6 à 8 min. sudderen op een zacht vuur.
  5. Voeg de tomatenreepjes toe en laat nog 2 min. sudderen.
  6. Kruid met zwarte peper en zout en werk af met de grofgehakte korianderblaadjes.

Afwerking

  • Serveer met basmatirijst en een OMER. Traditional Blond
Het fruitige, volmondige karakter van OMER. Traditional Blond vormt een perfecte combinatie met deze curry.

Deel dit recept:

OMER. fles en glas-web