Hoofdgerecht
OMER mosselen edit

Mosselen met OMER.

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 3 kilo mosselen
  • 1 bundel peterselie
  • 1/2 selder
  • 1 wortel
  • 2 ajuinen
  • peperbollen
  • 1 rode peper
  • 1 flesje OMER.
  • 1 takje tijm
  • 1 blaadje laurier

Voor de mosselsaus:

  • 3 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels mosterd
  • 1 eetlepel azijn
  • een scheutje OMER.
  • een snuifje peper

Bereiding

Voorbereiding

Was de mosselen zeer grondig een viertal keer.

Bereiding

Doe in een ruime pot alle groenten, grof gesneden, en de peperbollen.

Voeg een takje tijm en een takje laurier toe.

De groenten hoef je niet op voorhand te laten stoven, je verliest teveel smaak en vitamientjes.

Doe de mosselen erop en giet het flesje OMER. erin

Laat opkoken, opschudden en dit tot drie maal toe.

Normaal zullen alle schelpen nu open zijn. 

Meng voor de mosselsaus wat mayonaise, mosterd, azijn, water en een scheutje OMER.

Afwerking

Eet ze met veel smaak op, uiteraard geserveerd met een OMER. Traditional Blond!

Dit gerecht kun je serveren met frietjes of met brood en met een salade naar keuze.

Als je kookt met bier, is alle alcohol zelf verdampt door het verhitten. OMER. geeft wel zijn fijne fruitigheid en bitterheid af aan het gerechtje zodat dit perfect in balans staat met de mosselen.

Deel dit recept:

OMER. fles en glas-web